Motus

Novi i iznenađujući spoj

Projekt Motus tvrtke Scavolini okuplja funkcionalnost i zabavu, upoznavanje i privatnost, a potpisuje ga dizajner Vittore Niolu.
S “neovisnim” elementima koji se mogu sastaviti i rastaviti, pa čak tijekom vremena i preoblikovati prema prostoru i funkcionalnim potrebama, ideja kuhinje i dnevnog boravka razvija se u  potpunoj kreativnoj slobodi. Koncept bez presedana koji omogućuje beskonačne konfiguracije, iznenađujući ne samo neobičnim linijama već i bitnim i elegantnim dizajnom s detaljima koji otkrivaju novi identitet okruženja u kojem danas radimo i živimo. Razliku čine asimetrično otvaranje vrata bez kvake, jedinstvene interpretacije staklenih vrata, geometriju oblikovane ladice, nove jedinice kuhinjskog otoka i poluotoka i sofisticirani raspon boja i materijala elemenata (sjaj i mat lak ili melamin s odgovarajućim završnim obradama) predloženi u liniji najpopularnijih boja.

Varijante Modela Kuhinja

Tundra Gray - Prestige White -"Fluida"

Sjajna lakirana vrata Tundra Gray za bazne elemente i ormare te sjajna lakirana vrata Prestige White za viseće elemente. Zidni sustav "Fluida" s otvorenim pretincima za idealnu vezu s dnevnim boravkom.

"Fluida" sustav i preklopna vrata

Motusova kompozicijska varijanta izrađena s proširenim zidnim sustavom „Fluida“ i ormarima s preklopnim vratima. Trostruki red prostora za odlaganje. Prvi red ladica prikazuje profinjenu nagnutu prednju stranu bez vidljivih ručki.

Željezno siva mat i kamen (Materica Bianco)

Varijanta s mat lakiranim željezno-sivim vratima (za bazne, zidne elemente i ormare) prilagođen je pločicama od porculanskog kamena (Materica Bianco) i s otvorenim pretincima te ormarima različitih veličina.

Kutna kompozicija sa "Fluida" sustavom

U ovoj kutnoj kompoziciji zidni sustav "Fluida" poravnat je sa visećim elementima. Poluotok, jedinstveni komad Motus projekta s čeličnom radnom pločom te integriranom pločom za kuhanje i sudoperom. Kvaliteta dizajna vidi se na prednjim pločama poluotoka sa profinjenim umetcima u zrcalnom staklu.

Fleksibilnost i svestranost

Kuhinja i dnevni boravak postaju "komunikacijske prostorije" s pregradnim zidom novog zidnog sustava "Fluida" usidrenim na strop. Fleksibilnost i svestranost ovog programa omogućuje vam oblikovanje bilo koje vrste rješenja u prostoru (police za knjige, police, ormari itd.).

Glacier White Corian®& Jaipur Elm

Jedan od dva otoka Motus koje je za Scavolini dizajnirao Vittore Niolu integrira bitne funkcije u jedan element (ploča za kuhanje, sudoper, ladice sa košarama na izvlačenje). Otok ima originalni stol na metalnim nosačima. Ploče su izrađene u Glacier White Corian®, dok se na pultu nalazi Jaipur Elm ukrasni melamin.

Željezno siva i "Vintage Oak"

Bazni i viseći elementi te police sustava "Fluida" lakirani su u željezno sivoj boji. Otok kombinira primarne funkcije kuhinje od njegove baze s vratima, oblikovanim ladicama i košarama na izvlačenje te dio za doručak furniran u drvu Vintage Oak.

Panna Porcellana i oksidirani efekt Stained Copper

Panna Porcellana mat lak za osnove kuhinjskih blokova i za veliki ormar u kombinaciji sa dva kuhinjska otoka u lakiranom oksidiranom efektu Stained Copper. Za toplo i posebno okruženje koje daje atmosferu luksuza i elegancije.
Scroll to Top